Mara Strabbing

02-09-2024

Zorg voor een memorabele eerste indruk!

Zorg voor een memorabele eerste indruk!

Wist je dat de eerste indruk die je maakt, grotendeels wordt bepaald door non-verbale signalen? Uit onderzoek blijkt dat mensen een skill hebben om binnen slechts 2 seconden een mening over iemand te vormen.

Om een positieve en blijvende indruk achter te laten, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Begin met het checken van je reistijd en zorg dat je ruim op tijd arriveert; dit voorkomt onnodige stress en geeft je de ruimte om rustig aan het gesprek te beginnen.

Een passende outfit is ook van groot belang. Stem je kledingkeuze af op zowel de bedrijfscultuur als de functie waarop je solliciteert. In de technieksector kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verzorgde, casual look met een nette (spijker)broek en een simpel, maar professioneel overhemd. Hiermee laat je zien dat je oog hebt voor detail en respect toont voor de bedrijfscultuur.

Daarnaast speelt je inhoudelijke voorbereiding een cruciale rol. Zorg dat je de vacature goed hebt doorgenomen, de website van het bedrijf hebt bestudeerd, en onderzoek hebt gedaan op YouTube of social media naar het bedrijf en de functie. Neem ook de tijd om je gesprekspartners op LinkedIn te checken, zodat je weet met wie je aan tafel zit en je je gesprek kunt personaliseren.

Bij binnenkomst geef je een zelfverzekerde handdruk, gecombineerd met een vriendelijke glimlach. Houd tijdens het gesprek regelmatig oogcontact en let op je lichaamstaal; een open houding straalt vertrouwen en betrokkenheid uit.

Vergeet niet dat je eerste indruk niet alleen draait om wat je draagt, maar vooral om hoe goed je bent voorbereid en hoe je jezelf presenteert. Sta open, wees jezelf, en laat zien dat je enthousiast bent over de kans om bij het bedrijf te werken.

Klaar om aan de slag te gaan? Vind vandaag nog je nieuwe baan.

Bekijk alle vacatures